Aladağ’da Gezilecek Yerler

Aladağ, Toros yamaçlarında, Seyhan Nehri tarafından çevrelenmiş bir alanda bulunur. Doğaseverlerin mutlaka ziyaret etmesi gerekir. Şifalı olduğu düşünülen kaynak suyu, yerli halk ve turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Doğa harikası olan bu ilçenin yaylaları, pos çam ağacı ormanları ve tabiata olan bağlılığıyla ziyareti hak etmektedir. Yöresel yemeklerle birlikte herkes tarafından kabul gören Adana mutfağına burada rastlayabilirsiniz.

Nüfusu 18.249 olan Aladağ’ın yüzölçümü 1.347 km²’dir. Eski adı Karsantı olan bu ilçe henüz ilçe statüsüne geçmeden önce Karaisalı ilçesine bağlı bir kasabaydı, 1987 yılında ilçe oldu. Engebeli arazi nedeniyle toprak verimliliği düşüktür.

Kısa bir bilgilendirmeden sonra Aladağ’da Gezilecek Yerler listesine hep birlikte göz atalım.

Küp Şelalesi ( Yerköprü Şelalesi )

KÜPŞELALELERİ

Küp Şelalesi, bilinen diğer adıyla Yerköprü Şelalesi manzarası ve doğa harikası güzelliğiyle Akdeniz’de Keşfedilmesi Gereken Yerler listesinde yerini aldı. Doğa yürüyüşü ve rafting gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği şelale, birden fazla şelalenin birleşmesiyle oluşmuş, çevresinde ise kampçılar için bir çok uygun yer bulunuyor.

Yedigöller
aladagyedigoller

Yedigöller yaklaşık 3.500 metre yüksekliktedir. Büyük küçük toplamda yedi tane buzul gölü olan bu yerde göller dördüncü jeolojik zamanda oluşmuştur. Temmuz ayında göl sayısının 20’yi geçtiği söylenir. Kurak yaz mevsiminde ise buharlaşmanın da etkisiyle çoğu göl kurumaktadır. Kampçılar tarafından sürekli ziyarete uğrar ve genelde kampçılar zirveye tırmanmak için burayı tercih eder. Yedigöller’de yaylacılık yapan Yörükler de yaz aylarında burada bulunur. Hacer Ormanı ile Kapuzbaşı Şelalaleri’ne kadar olan mesafede doğa yürüyüşü (trekking) yapılmaktadır.

Hacer Ormanı

hacer ormanlari

Hacer Vadisi, Kapuzbaşı Şelaleri’ne yakın ve turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Vadide çoğunlukla karaçam, kızılçam, köknar, sedir, ladin, titrek kavak ve ardıç ağaç türleri vardır. İç Anadolu’da görebileceğiniz en güzel ormanların başında yer alır. Doğa yürüyüşlerini gerçekleştiren insanların en çok tercih ettiği yerlerin başında gelir. Köylüler tarafından yaylacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiği bu vadi oldukça ilgi görmektedir.

Aladağ Nerede? Aladağ’a Nasıl Gidilir?

Adana’ya yaklaşık 100 km uzaklıkta olan Aladağ’ın nüfusu 17.000’dir. Batısında Pozantı, güneyde Karaisalı, güneydoğuda İmamoğlu, doğuda Kozan ve kuzeydoğusunda ise Feke vardır. Ayrıca Niğde ve Kayseri’nin ilçeleriyle de komşu konumundadır.

Gezi Anılarınızı ve Düşüncelerinizi Paylaşın